Aarhus Guide

Her på siden finder du en lille guide til Aarhus by
DiscoverCity – Aarhus

DiscoverCity er et projekt, som er opstartet af studerende på Kathrinebjerg og mål er at skabe guidEN til studerende i Aarhus, hvor de kan finde alt, hvad de behøver for at få et fedt studieliv i deres tid på AU. Tjek det ud DiscoverCity – Aarhus.


Her er dine tutorers yndlingssteder:

Kultur & Natur

ARoS
Vi kan selvfølgelig ikke komme udenom kunstmuseet ARoS som ligger i centrum. Du kan næsten ikke undgå at se regnbuen stikke over byens tage. Det er helt sikkert et besøg værd og et ”mustsee” både dag og aften. Og så skal det selvfølgelig lige nævnes, at der er studierabat.

Strandbaren
Strandbaren tilbyder masser af oplevelser og hyggelige omgivelser. Du kan tage til yoga eller spille volleyball med vennerne på en af de mange baner. ’Like’ dem på Facebook – der opdaterer de dagligt om åbningstider, da dette afhænger meget af vejret.

Øst for Paradis
Er du til smalle ikke-kommercielle film i intime atmosfærer, så er Øst for Paradis noget for dig! Biografen ligger i Paradisgade i Latinerkvateret (ved siden af sexbio). På trods af den snuskede facade, er det rigtig hjemligt og hyggeligt indenfor. Biografen har studierabat, og det er tilmed muligt at få vist sine egne film, hvis du har en von Trier gemt i maven.

Skove, strande og søer
Aarhus er omgivet af nærmest al slags natur, og det hele kan nås på enten cykel eller med en bus. I byens nordlige ende ligger både den lille Riis Skov, Bellevue Strand og strandanlægget Den Permanente, mens Brabrand Sø findes få kilometer vestpå og den store Marselis Skov er mod syd. Hvad enten du er til mountainbike, rulleskøjter, vinterbadning, gåture eller en hyggelig picnic, så er der masser af muligheder!

Lækre spisesteder

Kowloon
Er du til det asiatiske køkken, er Kowloon stedet for dig. Lad dig endelig ikke narre af restauranternes lidt kitschede ydre – her serveres ægte thai-curry, friske vietnamesiske forårsruller og lækre kinesiske nuddelretter, alle hovedretter til 60,-. Du finder Kowloon i Banegårdsgade og Frederiksgade, begge restauranter med mulighed for både take-away og dine-in.

Karma Café og Restaurant 
Karma ligger i Bruuns Galleri, og er det perfekte sted at snuppe frokost, når man alligevel shopper, eller bare har lyst til god mad. Deres menukort byder både på lækre pastaretter, burgere, sandwiches, det mexicanske køkken og steaks fra grillen til overkommelige priser. Retterne kan også bestilles som take away, til de dage hvor kreativiteten i køkkenet ikke rækker langt.

Running Ping
Er du til asiatisk mad og især sushi? Hvis ja, så er Running Ping lige noget for dig. Deres fokus er hovedsageligt på sushi, men de serverer også andre lækre asiatiske retter.
Så skal et oplæg, en skriveøvelse eller bare det at have tidligt fri fejres, kan man lægge vejen forbi Frederiksgade til deres frokost tilbud på all-you-can-eat.

Elias Sandwich
Skal du møde sent eller har helt fri i morgen? Skal det fejres med en pubcrawl i Frederiksgade? Så kan du passende smutte forbi Elias Sandwich og få noget lækkert mad og en god start på aftenen.

Smagførst 
Her kan du faktisk ikke købe mad, men skal faktisk selv medbringe det… til gengæld kan du til din medbragte mad få lækker vin, som du kan smage før du køber det, så du ikke ender med en dårlig drue.

Markeder

Aarhus har mange tøj-, mad- og brugskunstsmarkeder. De er bl.a. at finde på Ingerslevs Boulevard, i Mølleparken ved Hovedbiblioteket og på natklubben Train. Her har du rig mulighed for at gøre et kup, enten som sælger eller køber. Markederne publiceres ofte på Facebook eller via en mail-nyhedsbrev.

Studievenlighed

Salon Afsa
Bare fordi man er studerende, er det ikke ens betydende med, at man skal have nedern hår. Hos Salon Afsa er priserne i forvejen lave, og der er ydermere også 10% studierabat, så du kan holde lokkerne ved lige.

Fredagsbarer

Rundt omkring på Aarhus Universitet er der spækket med fredagsbarer, og dette er en mulighed, som vi kun kan anbefale at udnytte! Priserne er først og fremmest langt billigere end noget andet sted i Aarhus, men derudover giver barerne dig også en oplagt mulighed for enten at lære folk på dit eget studie at kende eller at udforske, hvilke mennesker og fester man kan finde rundt omkring på universitets mange andre studier. Skal man tage universitetet med storm er en Tour-de-Fredagsbar en oplagt fredags-aktivitet.

Fredagsbar.dk
Fredagsbar.dk er Medievidenskabs egen fredagsbar, som vi desuden deler med Informationsvidenskab og Digital Design. Baren åbner hver fredag kl. 14 og varer til alt mellem 19 og 02 alt efter, hvilken fredag du vælger at aflægge dit besøg. Øl kan købes for sølle 10,- kr, og en af fordelene ved denne bar er selvfølgelig, at du kan feste med alle dine søde medstuderende her. Derudover kan du glæde dig til temafester, bordfodbold og spilhygge, og det er bestemt fortjent at baren i 2011 vandt prisen som Byens Bedste Fredagsbar.

Samfundsfaglig fredagsbar
Samfundsfaglig fredagsbar befinder sig midt i Uniparken og hører til Statskundskab, Psykologi og Jura. Baren er en af de største på universitetet, hvilket betyder, at man ofte både kan finde masser af mennesker, men også en ledig stol at sidde på. Tilmed serveres der fadøl for 20,-, og man kan låne masser af spil. En gang om måneden afholdes der lang fredagsbar, hvor deltagerantallet ofte når op mod 1000 besøgende, og alle er velkomne til at feste med.

Umbilicus (medicin)
Denne bar ligger også inde i uniparken og er et besøg værd, hvis du er til tætpakkede fester med dans på bordene. Det er nemlig her nogle af universitetets vildeste fredagsbarer bliver afholdt, til gengæld er pladsen temmelig trang.